Lasagne s hovězím masem a rajčaty
Suroviny
- 270 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 600 g Hovězí maso zadní
 - 100 g Šunka parmská
 - 500 g Rajčata Cherry
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 5 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Šalotka
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Créme fraiche
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 829 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 651 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 680.9 mg
 - Draslík 742.7 mg
 - Vláknina 6805 mg
 - Vitamín A 6805 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.2 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem připravíme plátky lasagní. V nádobě hnětače smícháme 270 g hladké mouky, 2 vejce, 3 žloutky a lžíci olivového oleje se špetkou soli, hněteme nejprve chvíli ve hnětači a potom ručně asi 15 minut na pomoučeném válu. Hotové těsto necháme 1-2 hodiny odpočinout, potom rozválíme na tenké placky, ze kterých vykrájíme 8 čtverců 15x15 cm. Čtverce necháme přes noc na válu oschnout, zbylé těsto v potravinářské folii uložíme pro jiné použití v chladničce.
 - 
                                2
Druhý den oschlé lasagne vložíme do vařící osolené vody, po 10 vteřinách je dáme vychladit do ledové vody a pak je osušené rozložíme na plechy vyložené pečícím papírem. V misce smícháme crème fraîche se žloutky, směs naneseme na těsto, posypeme strouhaným parmezánem a opečeme pod vysoce rozpáleným grilem.
 - 
                                3
Oloupeme a nakrájíme velkou šalotku s česnekem a rozpůlíme cherry rajčata, připravíme 8 tenkých plátků parmské šunky.
 - 
                                4
Maso rozdělíme na 4 porce a na olivovém oleji opékáme 7-8 minut, aby bylo středně propečené.
 - 
                                5
V jiné pánvi na oleji opečeme šalotku s česnekem, přidáme rajčata a opékáme asi 5 minut, až se začnou rozpadat, pak vše podle chuti osolíme.
 - 
                                6
Na ploché talíře dáme po plátku parmské šunky, na každý pak lžíci rajčatové směsi. Každou porci masa rozdělíme na 8 tenkých plátků, polovinu z nich rozložíme na rajčatovou směs, na maso pak položíme opečenou lasagni. Postup opakujeme ještě jednou.
 - 
                                7
Servírujeme pokapané olivovým olejem.