Studená čokoládová pěna se zmrzlinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 69 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 381.8 mg
 - Draslík 132.8 mg
 - Vláknina 583.3 mg
 - Vitamín A 583.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V rendlíku se silným dnem smícháme 100 ml vody se 150 g krupicového cukru a zahřejeme až na 120 °C. Než cukerný roztok dosáhne požadované teploty, našleháme elektrickým šlehačem žloutky do pěny. Žloutkovou pěnu pak za stálého šlehání vléváme do horkého cukrového sirupu a šleháme tak dlouho, až směs vychladne a je velmi hustá.
 - 
                                2
Z bílků ušleháme polotuhý sníh a zbývající cukr svaříme se 3 lžícemi vody. Cukrový sirup pak pomalu všleháváme do bílkového sněhu, až vytvoříme studenou, hustou a lesklou pěnu.
 - 
                                3
Hořkou čokoládu rozlámeme na kousky a v misce ji v horké vodní lázni rozehřejeme. Mírně vychladlou tekutou čokoládu zapracujeme do bílkové pěny a vše pak pozvolna smícháme se žloutkovou směsí.
 - 
                                4
Nakonec ušleháme šlehačku, opatrně ji vmícháme do čokoládové směsi a vzniklou čokoládovou pěnu rozdělíme do pohárů.
 - 
                                5
Poháry s pěnou servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.