Salát z olihní a zeleniny
Suroviny
- 400 g Olihně
 - 100 g Rajčata Cherry
 - 120 g Rajčata
 - 50 g Cibule červená
 - 150 g Fenykl sladký - hlíza
 - 3 g Oregano sušené
 - 75 g Olej olivový extra panenský
 - 8 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 1 g Chilli koření mleté
 - 30 ml Citronová šťáva
 - 40 ml Ocet vinný červený
 - 40 ml Pomerančová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 832 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 233 mg
 - Draslík 608.7 mg
 - Vláknina 4672.7 mg
 - Vitamín A 4672.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.1 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a vykuchané olihně bez hlav rozřízneme, odkrojíme chapadla, potřeme olejem ze všech stran, osolíme, opepříme a posypeme chilli kořením. Nejdříve dáme na gril chapadla a asi po dvou minutách přiložíme rozříznutá tělíčka. Olihně obracíme a grilujeme asi 4 až 5 minut. Tělíčka nakrájíme na proužky a chapadla na menší kousky.
 - 
                                2
Rajčata nakrájíme na kostičky, cherry rajčata rozpůlíme, cibuli nakrájíme na nudličky, fenykl očistíme a nakrájíme na plátky. Zeleninu nasypeme do mísy, osolíme, opepříme, přilijeme citronovou a pomerančovou šťávu, ocet, olej, přidáme olihně, oregano a promícháme.
 - 
                                3
Salát podáváme ve velké skleněné míse.