Ryby pečené v soli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 147554 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 139.4 mg
 - Draslík 905.4 mg
 - Vláknina 8505 mg
 - Vitamín A 8505 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, do tlamiček a břišních otvorů vložíme svazečky bylinek a plátky citronu, povrch potřeme olejem. Mořskou sůl promícháme se strouhanou pomerančovou a citronovou kůrou, rozšlehaným vejcem, mletým fenyklem, trochu navlhčíme, na plech nasypeme vrstvu silnou asi 1 centimetr, na sůl vyskládáme ryby a zasypeme zbytkem soli tak, že necháme hlavy a ocasní ploutve nezasypané. Plech s rybami vložíme do trouby a pečeme zhruba půl hodiny, záleží na velikosti ryb a tlouštce soli.
 - 
                                2
Plech vyjmeme, položíme na stůl a každý strávník rozbije solnou krustu a rybu si vyndá sám.