Hruškový sorbet s grappou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 196.4 mg
 - Vláknina 11900 mg
 - Vitamín A 11900 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme nahrubo. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme cukr, přivedeme k varu a jakmile se cukr rozpustí, přidáme hrušky. Povaříme velmi zvolna asi pět minut a odstavíme. Do chladnoucí směsi nalijeme citronovou šťávu, přidáme strouhanou citronovou kůru a rozmixujeme dohladka. Nalijeme do kovové mísy, přimícháme grappu a dáme namrazit. Každou půlhodinu sorbet promícháme, aby se neoddělovala voda od hrušek.
 - 
                                2
Podáváme jako osvěžující dezert.