Ovocný koláč s jablky a fíky
Suroviny
- 100 g Fíky sušené
 - 100 g Chléb konzumní
 - 500 g Jablka
 - 100 g Med včelí
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 25 g Tuk
 - 100 g Cukr krupice
 - 50 g Citronová kůra
 - 4 g Skořice mletá
 - 300 g Créme fraiche
 - 50 g Pomerančová kůra
 - 100 g Polenta
 - 100 g Rozinky tmavé
 - 500 ml Mléko polotučné
 - 50 ml Olej olivový extra panenský
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 186 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 81 mg
 - Draslík 191.3 mg
 - Vláknina 8964.8 mg
 - Vitamín A 8964.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené fíky nakrájíme na malé kostičky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na větší kostičky, pomerančovou i citronovou kůru nastrouháme, chléb natrháme nadrobno. Do mísy nasypeme mouku, polentu, chléb, cukr a promícháme. Do druhé mísy nalijeme olej, mléko, med, přidáme vejce a vyšleháme. První mísu nasypeme do druhé a promícháme. Přidáme rozinky, fíky, jablka, pomerančovou i citronovou kůru, mletou skořici, špetku soli a důkladně promícháme. Formu vymažeme tukem, nalijeme do formy těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 50 minut.
 - 
                                2
Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme s créme fraiche.