Kachní prsa se zeleným salátem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 224 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 158.1 mg
 - Draslík 537 mg
 - Vláknina 1479.8 mg
 - Vitamín A 1479.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salát omyjeme a necháme ho okapat. Jednotlivé listy natrháme a rozložíme na servírovací mísu.
 - 
                                2
Sýr nastrouháme na nudličky.
 - 
                                3
Kachní prsa omyjeme, osušíme, potřeme je olejem, opepříme a osolíme. Na ohni rozehřejeme pekáček a prsa v něm kůži dolů při vysoké teplotě 1 minutu prudce pečeme. Pak maso otočíme a dáme péct na 15 minut do rozehřáté trouby. Během pečení přilijeme vodu smíchanou se sójovou omáčkou.
 - 
                                4
Upečená prsa vyjmeme, a nakrájíme šikmo na velmi tenké plátky, které pokládáme na připravený zelený salát a průběžně pokapáváme vypečenou šťávou. Maso na závěr posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.