Rizoto s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 907 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1291 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 105 g
 - Cholesterol 65.2 mg
 - Draslík 870.1 mg
 - Vláknina 7282.3 mg
 - Vitamín A 7282.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 43.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dvě třetiny množství másla rozpustíme v kastrolu a přihodíme na něj na menší kousky nasekané hříbky. Přidáme nasekaný česnek, šalotku a chilli papričku. Šalotka by neměla v žádném případě zhnědnout. Přisypeme rýži a necháme orestovat. Zalijeme bílým vínem, to necháme odvařit úplně až na tuk. Vlijeme zeleninový vývar, aby jeho hladina sahala asi půl centimetru nad rýži a mícháme. Když se vývar odvaří, vlijeme další dokud není rýže zcela hotová. Odstavíme z ohně a zamícháme do ní parmezán, který jsme si předtím nastrouhali na jemném struhadle. Osolíme, opepříme, vložíme zbytek másla, nasekanou nať petrželky a zamícháme. Ponecháme ještě 2 minuty odstát.