Dezert Panna cotta s kompotovaným chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 110 mg
 - Draslík 99.9 mg
 - Vláknina 2175 mg
 - Vitamín A 2175 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do studené vody namočíme želatinu. Do menšího hrnku vlijeme smetanu a zahřejeme ji na 100 °C. Odstavíme z ohně. Do smetany přisypeme cukr a polovinu vnitřku vanilkového lusku, kterou ve smetaně dobře rozmícháme. Vanilka zvýrazní výslednou chuť. Necháme zchladnout na 80 °C a pak přidáme do smetany namočenou želatinu. Rozmícháme dohladka, přecedíme a vlijeme do formiček. Vložíme do chladničky, kde necháme asi 4 hodiny vychladit.
 - 
                                2
Bílý chřest rozkrájíme na kousky dlouhé asi 1,5 centimetru, hlavičky můžeme ponechat o něco delší. V pánvi rozpustíme cukr a přisypeme k němu zbylou polovinu semínek z vanilkového lusku. Dále přidáme ještě 2 plátky pomerančové kůry, ovšem seříznuté bez bílé dužiny. Vložíme do pánve ještě pokrájený chřest a zalijeme 4 lžícemi vody. Ponecháme na mírném ohni, dokud chřest nezměkne a cukr nevytvoří sirup.
 - 
                                3
Z formiček vyklepneme panna cottu, dáme ji na talíř a přelijeme kompotovaným chřestem.