Clafoutis
Suroviny
- 10 g Mandle
- 70 g Máslo čerstvé
- 500 g Třešně
- 80 g Cukr krupice
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 kávová lžička Cukr vanilka
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Slivovice
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 31 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 356.3 mg
- Draslík 255.7 mg
- Vláknina 3391.5 mg
- Vitamín A 3391.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2097 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mražené vypeckované třešně necháme trochu roztát. 
- 
                                2Vejce a žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme 60 g změklého másla. Postupně vmícháme mouku, 10 g mletých mandlí, škrob a smetanu. 
- 
                                3Zbytkem másla vymažeme keramickou formu na koláč. Dáme do ní třešně a ochutíme je višňovicí. Pak přelijeme třešně vaječným krémem a posypeme mandlovými lupínky. 
- 
                                4Formu dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme 30 minut. Pokud začnou mandle příliš hnědnout, zakryjeme formu alobalem. 
- 
                                5Hotový clafoutis můžeme podávat přímo ve formě, horký nebo studený. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        