Broskve a maliny s drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 27.6 mg
 - Draslík 434.5 mg
 - Vláknina 12018.7 mg
 - Vitamín A 12018.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Broskve omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vyjmeme pecky, pak je nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme je do zapékací mísy o velikosti 25x15 cm.
 - 
                                2
Maliny propláchneme, necháme okapat a dáme na broskve.
 - 
                                3
Smícháme mouku, cukr a muškátový oříšek. Do směsi zapracujeme máslo, až vznikne jemná drobenka, kterou nasypeme na ovoce.
 - 
                                4
Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 25 minut, až je drobenka zlatavá. Podáváme horké s jogurtem, zakysanou smetanou nebo vanilkovou zmrzlinou.
 - 
                                5