Křehké jablkové řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 92 mg
 - Draslík 68.1 mg
 - Vláknina 1982.4 mg
 - Vitamín A 1982.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kousky, přidáme trochu vody, skořici, hřebíček, citrónovou kůru a dle chuti přisladíme.
 - 
                                2
Podusíme na kaši (asi 10 minut) a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Ze všech surovin zpracujeme těsto které vyválíme na plát, přendáme na plech, vymazaný tukem a vysypaný strouhankou, zvedneme trochu okraje, potřeme směsí jablek.
 - 
                                4
Ze zbytku těsta vykrojíme několik tvarů a položíme je na jablka, potřeme rozšlehaným vejcem /můžeme i posypat sekanými ořechy/ a pečeme v prudké troubě.