Gulášová polévka s houbami
Suroviny
- 800 g Hovězí maso zadní
 - 200 g Celer bulvový
 - 250 g Rajčata
 - 100 g Cibulka jarní
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Paprika mletá pálivá
 - 850 g Houby nakládané
 - 10 ml Olej olivový
 - 6 ks Cibule
 - 2 ks Pórek
 - 2 ks Paprika červená
 - 3 ks Okurky nakládané
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 1 l Vývar z hovězích kostí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 280 g
 - Sodík 5536 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 128.5 mg
 - Draslík 2332.9 mg
 - Vláknina 41025 mg
 - Vitamín A 41025 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 94.4 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kousky, opečeme v pánvi na rozehřátém oleji a vložíme do hrnce. Zeleninu očistíme, omyjeme, případně oloupeme nebo zbavíme semen. Nakrájíme ji na kostičky.
 - 
                                2
Zeleninu opečeme v uvolněné pánvi a přidáme do hrnce. Přidáme také nakládané cibulky. Přilijeme hovězí vývar. Osolíme, opepříme, ochutíme mletou paprikou. Přikryjeme a zvolna vaříme asi půl hodiny.
 - 
                                3
Když je maso vařené, přidáme okapané houby. Podle potřeby osolíme a opepříme.