Katalánské kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1357 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 84 g
 - Sodík 907 mg
 - Bílkoviny 88 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 402.1 mg
 - Draslík 1423 mg
 - Vláknina 17475 mg
 - Vitamín A 17475 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Broskve rozpůlíme a vypeckujeme. Strouhanku smícháme s polovinou piniových oříšků, vejcem a tymiánem. Jednu broskev nakrájíme na kostičky a vmícháme do směsi se strouhankou. Osolíme a opepříme. Nádivku vložíme do dutiny kuřete mezi masem a kůží. Kuře dáme na pekáče. Křídla zasuneme pod kuře. Na závěr kuře posypeme mletou skořicí.
 - 
                                2
Kuře zakryjeme alobalem a pečeme asi 1 hodinu v troubě na 190 °C. Během pečení je občas potřeme vypečenou šťávou.
 - 
                                3
Odstraníme alobal a kuře polijeme koňakem. Kuře vrátíme do trouby a pečeme ještě 30 minut.
 - 
                                4
Rozpůlené broskve posypeme zbývajícími piniovými oříšky a dáme na posledních 10 minut ve vhodné nádobě do trouby ke kuřeti.
 - 
                                5
Hotové kuře podáváme ozdobené půlkami broskví. Ze šťávy v pekáči sesbíráme tuk, do šťávy vmícháme smetanu a omáčku opatrně prohřejeme. Podáváme v omáčníku.