Pečená kachna nadivoko
Suroviny
- 80 g Cibule
 - 60 g Slanina vepřová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Kachna mražená
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Nové koření celé
 - 3 ks Jalovec
 - 2 ks Pepř černý celý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1.25 dl Víno červené
 - 1 šálek Hovězí vývar základní
 - 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1371 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 123 g
 - Sodík 330 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 263.9 mg
 - Vláknina 7584 mg
 - Vitamín A 7584 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zpěníme nakrájenou cibuli na polovině slaniny.
 - 
                                2
Kachnu očistíme, omyjeme a osolíme. Protáhneme jí částí slaniny a položíme do pekáče ke slanině a cibuli.
 - 
                                3
Utlučeme nebo umeleme koření a prosijeme na kachnu. Podlijeme vývarem a pečeme v troubě, dokud maso nezměkne.
 - 
                                4
Pak kachnu vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme vývarem a necháme povařit tak, aby se tuk odděloval od šťávy.
 - 
                                5
Dochutíme červeným vínem, citronem a dle chuti přidáme cukr.
 - 
                                6
Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.