Sváteční chudí rytíři s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 914 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 139 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 167.7 mg
 - Draslík 55.1 mg
 - Vláknina 1046 mg
 - Vitamín A 1046 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 15.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 233.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané mandle nastrouháme, dáme do misky a smícháme se skořicovým cukrem.
 - 
                                2
Veku nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Každý plátek namočíme zlehka z jedné strany do mléka, druhou stranu potřeme brusinkovým džemem. Vždy dva plátky spojíme namazanou stranou k sobě, pak je namočíme do rozšlehaného vejce a strouhanky.
 - 
                                3
Ve větší pánvi rozpálíme olej a obalené "chudé rytíře" osmažíme z každé strany dozlatova.
 - 
                                4
Osmažené "chudé rytíře" poklademe na talíře, ozdobíme borůvkovým džemem, kopečkem šlehačky, kterou posypeme nastrouhanými mandlemi, podáváme.