Zeleninová polévka s nudlemi
Suroviny
- 2 kostka Bujón zlatý zeleninový
 - 50 g Houby sušené
 - 200 g Mouka pšeničná hrubá
 - 100 g Hrášek mražený
 - 2 kávová lžička Vegeta
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 l Voda pitná
 - 1 dl Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 81 g
 - Sodík 69 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 73.6 mg
 - Draslík 276.4 mg
 - Vláknina 3969.1 mg
 - Vitamín A 3969.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.2 mg
 - Vitamín E 4.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby dáme do vody a necháme je 30 minut namočené.
 - 
                                2
Do nádoby dáme kostky bujonu, zalijeme horkou vodou, dobře promícháme a tak připravíme zeleninový vývar.
 - 
                                3
Do hrnce s rozehřátým olejem dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka mrkev, petržel, namočené a na plátky nakrájené houby a dusíme do té doby, až mrkev pustí šťávu. Zalijeme připraveným vývarem z bujonu, osolíme, přidáme hrášek, vegetu a necháme vařit 20 minut.
 - 
                                4
Nasekáme nadrobno petrželovou nať, přidáme ji do uvařené polévky a nakonec dochutíme pepřem.
 - 
                                5
Nudle: Na vál nasypeme hrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do něho dáme syrová vejce a rukama vypracujeme tuhé těsto, které na vále rozválíme na tenký plát a nožem nebo strojkem nakrájíme nudle,
 - 
                                6
které dáme do vařící vody, povaříme asi 7 minut, scedíme a opláchneme pod studenou vodou.