Sladký bramborák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 241 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 131.7 mg
 - Draslík 261.6 mg
 - Vláknina 2732.5 mg
 - Vitamín A 2732.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 10.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme do mísy, kam rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, pepř, přisypeme mouku, dobře promícháme a rozprostřeme na předem nahřátý a olejem vymaštěný plech, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova 20 minut.
 - 
                                2
Upečený bramborák ještě horký nakrájíme na porce, dáme na talíř, pokapeme medem, posypeme moučkovým cukrem a přiložíme tenký plátek másla.