Kachna na medu se švestkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 888 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 297 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 4.3 mg
 - Draslík 133.8 mg
 - Vláknina 1416.5 mg
 - Vitamín A 1416.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou kachnu omyjeme, osušíme a připravíme k pečení tak, že ji rozkrojíme na plocho a položíme na pekáč.
 - 
                                2
Maso osolíme a potřeme marinádou, která se připraví ze sójové omáčky a medu. Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a přiklopíme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud není měkká. Během pečení podléváme šťávou z pečení a vodou. Kachnu můžeme potírat zbylou marinádou. Potom kachnu odkryjeme a dopečeme, aby měla barvu.
 - 
                                3
Slaninu (nebo špek) pokrájíme na kostičky, přidáme k ní pokrájenou cibuli a polovinu hrozinek. Vše spolu krátce osmahneme. Po pár minutách krátkého smažení směs podlijeme malým množstvím vody, přimícháme švestková povidla a vaříme, dokud se vše nespojí.
 - 
                                4
Vše rozmixujeme, přidáme druhou polovinu hrozinek, cukr, citron, sójovou omáčku, sůl podle chuti a necháme ještě chvíli povařit.