Piškotová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 kostka Bujón zeleninový
  • 60 g Mouka polohrubá
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Strouhanka
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 257.3 mg
  • Draslík 310.5 mg
  • Vláknina 2500.3 mg
  • Vitamín A 2500.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, vhodíme kostky bujonu, očištěnou a jemně nastrouhanou mrkev a vaříme. Do misky rozklepneme jedno celé vejce, přidáme 40 g másla, pět žloutků a vyšleháme do pěny. Přisypeme mouku, kypřící prášek, sníh z pěti bílků, osolíme, zamícháme a směs vylijeme na zbytkem másla vymazaný a strouhankou posypaný plech, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut. Upečený piškot vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a studený nakrájíme na 2cm hrubé pásky, které dáváme na talíř a zaléváme připravenou horkou polévkou z bujonu.

Komentáře k receptu