Gurmánský zeleninový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 115 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 27.5 mg
 - Draslík 259 mg
 - Vláknina 7020.2 mg
 - Vitamín A 7020.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rohlíky nakrájíme na malé kostky a v pánvi na rozpáleném másle opečeme dokřupava. Potom necháme vychladnout.
 - 
                                2
Hlávkový salát opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme, nakrájíme na proužky a dáme do vhodné misky. Omytá a osušená rajčata nakrájíme na plátky, omyté ředkvičky na kolečka. Přidáme na plátky nakrájený salám, očištěnou a na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev. Zeleninu posypeme solí, oloupaným a na tenká kolečka nakrájeným česnekem a promícháme.
 - 
                                3
Smetanu smícháme s pepřem, jemně nastrouhaným křenem a drobně nakrájenou zelenou částí jarní cibulky. Připravenou zálivkou přelijeme salát v misce a ještě jednou promícháme.
 - 
                                4
Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, povrch každé porce posypeme křupavými rohlíky a podáváme.