Pivní štrúdl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 64 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 24 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 20 mg
 - Draslík 11.8 mg
 - Vláknina 172.1 mg
 - Vitamín A 172.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Příprava náplně: Z omytých jablek odstraníme jadřince, nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme. Přisypeme cukr, vanilkový cukr, skořici, nakonec nasekané ořechy a opět promícháme.
 - 
                                2
Do prosáté mouky rozklepneme jedno vejce vejce, přidáme na kousky nakrájenou Heru, špetku solí. Těsto pomalu zpracujeme, postupným přilíváním piva.
 - 
                                3
Hotové těsto rozválíme na plat, naplníme naplní, zavineme. Vložíme do trouby, při 180 stupňové teplotě pečeme 20-25 minut.
 - 
                                4
Upečený štrúdl necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné porce.