Řezy z litého těsta s drobenkou
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Mouka pšeničná hrubá
 - 20 g Mouka pšeničná hrubá
 - 40 g Cukr krupice
 - 30 g Cukr krupice
 - 20 g Droždí
 - 20 g Cukr vanilka
 - 40 g Cukr vanilka
 - 20 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 150 ml Mléko bio čerstvé
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 0.5 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 234 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 82.3 mg
 - Draslík 654.8 mg
 - Vláknina 4195 mg
 - Vitamín A 4195 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z vlažného mléka, droždí a lžičky kypřicího prášku připravíme kvásek. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít.
 - 
                                2
Do misky prosejeme mouku se zbylým kypřicím práškem, přidáme vejce, máslo, krupicový a vanilkový cukr a špetku soli. Vlijeme připravený kvásek a vypracujeme středně husté, lité těsto. Plech vymažeme olejem, ihned vlijeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
 - 
                                3
Příprava drobenky: Do vhodné nádoby vsypeme cukr, mouku, vanilkový cukr a přidáme máslo. Rukou vypracujeme tuhou drolivou hmotu, kterou rozdrolíme na povrch těsta.
 - 
                                4
Vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme dozlatova přibližně 20 minut.
 - 
                                5
Necháme vychladnout na plechu a potom nakrájíme na úhledné obdélníky.