Jablkový věnec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 37 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 122 mg
 - Draslík 103.4 mg
 - Vláknina 3774 mg
 - Vitamín A 3774 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy vsypeme mouku, mleté nové koření, mletou skořici a promícháme. Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme vejce a znovu vyšleháme. Přidáme do mísy k mouce a zapracujeme. Jablka oloupeme a dužinu nastrouháme najemno, přidáme do mísy, přilijeme jablečný džus a vypracujeme řidší těsto. Kruhovou formu vytřeme tukem, dno a stěny posypeme plátky mandlí, vložíme do ní těsto, povrch uhladíme, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 0.5 hodiny.
 - 
                                2
Věnec vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme.