Bramboračka s kysaným zelím
Suroviny
- 400 g Brambory
 - 5 g Bobkový list
 - 300 g Moravské uzené maso
 - 400 g Kysané zelí
 - 20 g Petržel - nať
 - 80 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 špetka Sůl
 - 3.1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 116 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 225.1 mg
 - Draslík 372.4 mg
 - Vláknina 5009 mg
 - Vitamín A 5009 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.6 mg
 - Vitamín E 6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olej rozpálíme v hrnci, vložíme oloupanou a na malé kostky nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Přidáme oloupané a na malé kousky nakrájené brambory, špetku soli, posypeme moukou, sladkou paprikou, vložíme bobkový list, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Brambory povaříme doměkka, vložíme na kostky nakrájené uzené maso, nasekané kysané zelí, kmín a také uvaříme doměkka.
 - 
                                2
Žloutky metlou prošleháme s 1 dl vody, vlijeme do polévky, chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.
 - 
                                3
Horkou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme, necháme pod poklici 5 minut odpočinout.
 - 
                                4
Před podáváním polévku rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme.