Kulajda s vejcem
Suroviny
- 2 kostka Masox
- 400 g Brambory
- 200 g Kopr sterilovaný
- 250 g Smetana kysaná
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Ocet
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1155 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 253.3 mg
- Draslík 388.5 mg
- Vláknina 6112 mg
- Vitamín A 6112 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Olej rozehřejeme v hrnci, přidáme máslo. Vložíme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Posypeme moukou, usmažíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z Masoxu. Přidáme na malé kousky pokrájené oloupané brambory, kmín a povaříme do měkka. 
- 
                                2Do měkkých brambor vlijeme ocet, kopr, nakonec opatrně přiléváme smetanu a stáhneme ze sporáku. 
- 
                                3Polévku ochutíme solí, pepřem. Těsně před podáváním do každého talíře rozklepneme vejce. Porce zalijeme hodně horkou vodou a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        