Tvarohové řezy s povidly
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Povidla švestková
 - 600 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 750 g Tvaroh tučný
 - 500 ml Voda pitná
 - 100 ml Rum
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Cukr vanilka
 - 2 ks Ztužovač šlehačky
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 55 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 199.4 mg
 - Draslík 32.6 mg
 - Vláknina 1050 mg
 - Vitamín A 1050 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 201.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 170 °C, na dno dáme kastrůlek s vodou, plechy vytřeme máslem.
 - 
                                2
Vodu se solí a máslem přivedeme do varu, poté po částech vsypeme mouku za velmi pečlivého míchání. Těsto je hotové, až se přestane lepit na hrnec, stáhneme s plotny a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Do vychladlého těsta postupně vmícháme vejce a těsto poté rozetřeme na připravené plechy. Obrácenou plochou lžíce udělám do těsta „vlny“. Placky pečeme zhruba 20 minut. Během pečení troubu neotvíráme! Upečené placky necháme vychladnout.
 - 
                                4
Na náplň rozmícháme povidla s rumem, tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem, přimícháme dobře ušlehanou šlehačku, v které jsme rozmíchali ztužovače.
 - 
                                5
Jeden plát těsta nakrájíme na čtverce. Druhý celý plát potřeme povidly, na ně natřeme tvaroh, přikryjeme čtverci těsta a poprášíme moučkovým cukrem.