Mraky
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Cukr moučkový
 - 100 g Tuk ztužený
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 2 ks Ledové kaštany
 - 1 špetka Sůl
 - 2 l Mléko polotučné
 - 4 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1226 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 91 g
 - Sodík 149 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 358.7 mg
 - Draslík 78.1 mg
 - Vláknina 4301.7 mg
 - Vitamín A 4301.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 77.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 190 °C.
 - 
                                2
Vodu svaříme s máslem a solí, poté přimícháváme mouku, až vznikne hustá kaše. Necháme zchladnout a po jednom zamícháme vejce.
 - 
                                3
Těsto rozdělíme na dvě části a natřeme v tenkých vrstvách na plechy a pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Troubu během pečení neotvíráme!
 - 
                                4
Upečené pláty necháme vychladit a v mezičase připravíme krém. Mléko svaříme se zašlehanou moukou. Po vychlazení přimícháme cukry utřené se změklým máslem a rumem. Přimícháváme po částech. Placku potřeme krémem, přikryjeme druhou plackou a polijeme polevou (nejlépe ledové kaštany), kterou jsme ve vodní lázni rozpustili s tukem.