Sachrdort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 31 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 91 g
 - Cholesterol 101.8 mg
 - Draslík 358.5 mg
 - Vláknina 6770 mg
 - Vitamín A 6770 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
 - 
                                2
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nastrouháme nahrubo.
 - 
                                3
V míse utřeme změklé máslo s cukrem, vmícháme vejce, vanilkové cukry, kakao, citronovou kůru, jablka a mouku smíchanou s kypřicím práškem.
 - 
                                4
Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Zda je upečené zjistíme vpíchnutím naostřené špejle. Pokud se těsto nelepí, je upečené.