Nejlepší jogurtová bábovka
Suroviny
- 400 g Jogurt bílý
 - 180 g Mouka špaldová
 - 90 g Cukr krupice
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Banány
 - 2 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 polévková lžíce Cukr vanilka
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 45 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 75.3 mg
 - Draslík 421.5 mg
 - Vláknina 4611.5 mg
 - Vitamín A 4611.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 165 °C.
 - 
                                2
Smícháme všechny sypké suroviny, kromě kakaa. Banány rozmačkáme v míse, přimícháme jogurty, olej, rozšlehaná vejce a na závěr dobře zamícháme sypkou směs.
 - 
                                3
Polovinu těsta vlijeme do formy, v druhé polovině rozmícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. V předehřáté troubě pečeme zhruba 50 – 60 minut. Zda je bábovka upečená poznáme vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se těsto nelepí, je bábovka upečená.
 - 
                                4
Po upečení necháme bábovku ve formě zchladnout, pak vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
 - 
                                5
Před podáváním bábovku posypeme cukrem.