Nejlepší těsto na svatební koláče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 274 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 90.5 mg
 - Draslík 182.1 mg
 - Vláknina 4312.5 mg
 - Vitamín A 4312.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce utřeme rozdrobené droždí se lžičkou cukru, lžící vlažného mléka, lžící mouky a necháme vzejít.
 - 
                                2
Do mísy prosejeme mouku, smícháme s cukrem, solí, změklým máslem, vejci, kváskem a přilijeme tolik vlažného mléka, abychom mohli vypracovat hladké, nelepivé těsto. Vypracované těsto necháme alespoň hodinu v lednici (nesmí kynout na teple).
 - 
                                3
Z těsta tvoříme koláčky obvyklým způsobem.