Kuře nadívané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1114 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 78 g
 - Sodík 97332 mg
 - Bílkoviny 92 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 626.1 mg
 - Draslík 988.8 mg
 - Vláknina 497.7 mg
 - Vitamín A 497.7 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.2 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře omyjeme, osušíme, kůži směrem od volete k tělu prsty hodně uvolníme. Do volete se poté vejde více nádivky. Kuře zevně i uvnitř osolíme.
 - 
                                2
Nožem naškrábeme játra, na kousku másla podusíme, přidáme k nim špetku jemně nasekané petrželové natě a krátce osmahneme.
 - 
                                3
Máslo se žloutky utřeme do pěny v míse, přidáme předem mlékem navlhčenou housku, vychladlá podušená játra, muškátový květ, sůl a petrželovou nať. Směs řádně rozmícháme a na závěr do ní vmícháme tuhý sníh z bílků. V případě, že je nádivka příliš řídká, přidáme trochu strouhané žemle.
 - 
                                4
Připravenou nádivkou naplníme prostor ve voleti a zašijeme jej. Plníme jej volně, aby nádivka mohla nabývat a kůže nepraskla. Zbylou nádivkou můžeme naplnit břišní dutinu a také ji zašijeme.
 - 
                                5
Naplněné kuře nejdříve opečeme rychle po obou stranách a následně pečeme nádivkou nahoru, aby se nepřipekla.
 - 
                                6