Dort čokoládový
Suroviny
- 150 g Kakao - prášek
- 250 g Tuk Hera jedlý
- 1 kávová lžička Tresť rumová
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 balení Směs na přípravu buchet
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 12 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 23 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 206.4 mg
- Draslík 215.4 mg
- Vláknina 8399.1 mg
- Vitamín A 8399.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kynuté těsto připravíme dle návodu. Pokud děláme těsto doma, potřebujeme 300g. 
- 
                                2Smícháme mléko s kakaem a cukrem a vše vaříme nad párou do zhoustnutí. Po vystydnutí vmícháme 5 žloutků a vejce. 
- 
                                3Přidáme heru, smetanu, rumovou esenci, nastrouhanou citronovou kůru a promícháme. 
- 
                                4Vymažeme dortovou formu a rozložíme do ní placku z kynutého těsta. Propícháme ji vidličkou a posypeme strouhankou. 
- 
                                5Nalijeme na ni kakaovou směs. Dort potřeme zbylým žloutkem a pečeme 45 minut. 
- 
                                6Prvních 20 minut nižší stupeň, poté zvýšíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        