Pirátská truhla (dětská párty)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 625 g Máslo čerstvé
  • 320 g Cukr krupice
  • 600 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Čokoláda na vaření
  • 200 g Čokoládová mince zlatá
  • 100 g Lentilky
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 2 ks Fundy pendrek
  • 2 balení Bonbony-Bonpari želé směs
  • 4 balení Cukrové zdobení
  • 5 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2996 kcal
  • Sacharidy 302 g
  • Tuky 187 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 170 g
  • Cholesterol 589.3 mg
  • Draslík 519.1 mg
  • Vláknina 11832 mg
  • Vitamín A 11832 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 175.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu zapneme na 180°C a připravíme si 2 plechy 20x15cm vyložené pečicím papírem. V míse si utřeme máslo s vanilkovým cukrem, potom zašleháme žloutky a mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a kakaem. Do připravené směsi opatrně vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Rozdělíme do připravených plechů a asi 40 minut pečeme. Je-li hotové vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí nalepit. Hotový korpus chvíli necháme chladnout na plechu a pak opatrně vyklopíme.

  • 2

    Na tác položíme jeden vychladlý korpus; vyřízneme vnitřek, ale tak, aby nám zůstal alespoň 3cm okraj. Vyříznuté těsto opatrně vyjmeme, nerozdrobíme, rozkrojíme ho na dva trojúhelníky a tyto použijeme na podpěry víka truhly. Trojúhelníky špejlí připíchneme ke spodnímu korpusu a opřeme o ně druhý korpus, tedy víko truhly.

  • 3

    Podle návodu uvaříme pudink (250ml mléka, sáček vanilkového pudinku, 20 g krupicového cukru), přikryjeme potravinářskou fólií, aby se nám neutvořil na povrchu škraloup, a necháme vychladnout. V zahřáté smetaně rozpustíme čokoládu a necháme úplně vychladnout. Do pěny si mezitím utřeme 125g změklého másla s moučkovým cukrem, postupně přidáváme pudink, vlijeme smetanu s čokoládou a vyšleháme do hladkého krému. Krémem potřeme celý dort. Hotovou truhlu ozdobíme pendrekem a pendrekovými kolečky; naplníme pirátským pokladem na který použijeme lentilky, zlaté čokoládové mince, cukrové korále, želé bonbóny ve tvaru rybiček a drahokamů.

Komentáře k receptu