Trubičky s bílou a hořkou čokoládou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 32 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 43.5 mg
- Draslík 139.3 mg
- Vláknina 2700.8 mg
- Vitamín A 2700.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme do misky na kousky. Přisypeme cukr, 150 g prosáté mouky, přidáme bílky a vše důkladně vypracujeme na hladké, skoro tekoucí těsto. 
- 
                                2Plech vymažeme Herou, vysypeme zbylou moukou. Malou naběračkou nalijeme na plech vedle sebe kolečka o velikostí dlaně. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme 8 -10 minut. Po dopečení ještě teplá kolečka potřeme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou. Ihned je stáčíme do trubiček, necháme čokoládu vychladnout a ztuhnout. 
- 
                                3Ze smetany a vanilkového cukru vyšleháme tuhou šlehačku, do které zlehka vmícháme 100 g nastrouhané hořké čokolády. Šlehačku naplníme do cukrářského sáčku s libovolnou trubičkou a připravené trubičky plníme. 
- 
                                4Hotové trubičky rozdělíme na jednotlivé dezertní talířky, posypeme zbylou nastrouhanou hořkou čokoládou a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        