Trubičky s bílou a hořkou čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr moučkový
  • 170 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Hera
  • 200 g Poleva čokoládová bílá
  • 300 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Cukr vanilka
  • 150 g Čokoláda hořká
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 43.5 mg
  • Draslík 139.3 mg
  • Vláknina 2700.8 mg
  • Vitamín A 2700.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme do misky na kousky. Přisypeme cukr, 150 g prosáté mouky, přidáme bílky a vše důkladně vypracujeme na hladké, skoro tekoucí těsto.

  • 2

    Plech vymažeme Herou, vysypeme zbylou moukou. Malou naběračkou nalijeme na plech vedle sebe kolečka o velikostí dlaně. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme 8 -10 minut. Po dopečení ještě teplá kolečka potřeme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou. Ihned je stáčíme do trubiček, necháme čokoládu vychladnout a ztuhnout.

  • 3

    Ze smetany a vanilkového cukru vyšleháme tuhou šlehačku, do které zlehka vmícháme 100 g nastrouhané hořké čokolády. Šlehačku naplníme do cukrářského sáčku s libovolnou trubičkou a připravené trubičky plníme.

  • 4

    Hotové trubičky rozdělíme na jednotlivé dezertní talířky, posypeme zbylou nastrouhanou hořkou čokoládou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu