Žloutkové věnečky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 5 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 178.5 mg
- Draslík 34.6 mg
- Vláknina 560 mg
- Vitamín A 560 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vodu se solí a máslem zahřejeme ve vroucí vodní lázni k varu a vsypeme mouku. Stále mícháme, až se těsto začne oddělovat od stěn a dna nádob. 
- 
                                2Sejmeme z vodní lázně, za stálého míchání necháme vychladnout a pak po jednom vmícháme vejce. Těsto přendáme do cukrářského sáčku a pak z něj na plech, vyložený pečícím papírem, nastříkáme věnečky. 
- 
                                3Ty ve středně horké troubě upečeme dozlatova, po vychladnutí příčně rozkrojíme a naplníme krémem. 
- 
                                4Krém: V mléce rozmícháme solamyl, žloutky, moučkový a vanilkový cukr a vše svaříme do hustého krému. Za stálého míchání necháme vychladnout. 
- 
                                5Naplněné věnečky polijeme polevou, připravenou umícháním cukru s vodou dohladka 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        