Máslový kávovo-vanilkový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Máslo
  • 110 g Cukr krupice
  • 25 g Voda pitná
  • 3 g Tresť vanilková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks žloutek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 20 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vyšší nádobě ušleháme vejce se žloutky; změklé máslo vyšleháme v míse ručním šlehačem.

  • 2

    Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme cukr s vodou na světlý karamel, ten nalijeme na vejce a šlehačem ušleháme. Směs je hotová, až ztrojnásobí svůj objem a je zcela vychladlá.

  • 3

    Tuto směs pomalu zašleháváme do připraveného vyšlehaného másla. Krém dochutíme esencemi, které pečlivě zašleháme.

  • 4

    Tento krém je k okamžitému použití.

Komentáře k receptu