Plněná vejce zapékaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 šálek Strouhanka
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1346 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 437 mg
  • Draslík 291.6 mg
  • Vláknina 928 mg
  • Vitamín A 928 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    7 vajec uvaříme ve vodě natvrdo, podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky a prolisujeme. Přidáme půl lžíce másla, prolisované vykostěné sardele, jedno vejce, jeden žloutek a strouhanky tolik, aby se z hmoty daly vytvořit kuličky o málo větší, než vařený žloutek.

  • 2

    Každou kuličku obalíme do poloviny ve strouhance a zasadíme ji neobalenou stranou do bílků.

  • 3

    Takto připravená vejce klademe do půlkou lžíce másla vymaštěné zapékací mísy, zalijeme trochou smetany, pokapeme zbylým máslem a pečeme 5 - 10 minut, až se smetana vypeče a nádivka zrůžoví.

Komentáře k receptu