Ryba s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Zakysaná smetana
  • 800 g Okouník mořský
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 100.7 mg
  • Draslík 639.4 mg
  • Vláknina 3109.8 mg
  • Vitamín A 3109.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku nasekáme nahrubo, česnek oloupeme a rozdrtíme. V mixéru rozmixujeme česnek, lístky bazalky, petrželku, rozmarýn a olej. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Dvě lžíce směsi vmícháme do smetany a dáme do chladu. Na horní a spodní straně očištěného mořského okouna uděláme nožem zářezy a do nich vetřeme větší část bylinkové směsi. Zbytek rozdělíme do břišní dutiny.

  • 3

    Ryby dáme do zapékací formy vyložené alobalem, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 20 minut.

  • 4

    Pomocí fólie dáme rybu na mísu a ozdobíme plátky citrónu a nasekanými bylinkami. Podáváme s vychlazenou bylinkovou smetanou.

Komentáře k receptu