Křupavý rybí salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Filé rybí
  • 15 g Koriandr čerstvý
  • 250 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 kávová lžička Cukr palmový
  • 0.25 kávová lžička Kurkuma
  • 4 ks Paprička ptačí oko
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Citronová tráva
  • 20 ks Máta
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Sůl mořská
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 858 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 1276 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1255.3 mg
  • Vláknina 4397.9 mg
  • Vitamín A 4397.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 10.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V miyéu rozmixujeme nahrubo nasekanou bílou část citronové trávy, papričky ptačí oko zbavené stopek a nasekaný česnek a šalotky. Hotovou pastu přendáme do misky a přilijeme rybí omáčku a limetkovou šťávu. Přisypeme cukr a mletou kurkumu. Pak vše zamícháme, až se cukr zcela rozpustí.

  • 2

    Mezitím rozehřejeme troubu na 180 stupňů. Osušíme rybí filety, a obalíme je v mořské soli. Nasolené je položíme na pečící mřížku nebo na plech a 20 minut pečeme v troubě. Vyjmeme je z trouby a necháme je vychladnout. Potom vložíme maso do mixéru a mixujeme tak dlouho, až budou filety připomínat větší drobky chleba.

  • 3

    Pánev Wok naplníme do poloviny arašídovým olejem a rozpálíme ho na vysokou teplotu. Jakmile je olej připraven na smažení, vhodíme do něj hrst rozmixované ryby. Rybí maso se pak nafoukne a zůstane křehké. Smažíme asi 30 sekund a opatrně mícháme. Dále smažíme, až maso získá zlatohnědou barvu. Vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme je na papírové ubrousky okapat.

  • 4

    Do misky dáme nakrájená rajčata, na proužky nakrájenou cibuli,lístky koriandru,lístky máty, nasekané burské oříšky, a zalijeme ho asi polovičním množstvím zálivky. Salát naložíme na talíř. Aby byla ryba křupavá, přilijeme zálivku až před podáváním.

Komentáře k receptu