Kořeněný smažený kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Kapr obecný
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 246.8 mg
  • Draslík 881.7 mg
  • Vláknina 933.9 mg
  • Vitamín A 933.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce kapra potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a necháme asi 30 minut odležet.

  • 2

    Potom maso obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance smíchané s oreganem a majoránkou.

  • 3

    Porce po obou stranách smažíme na pánvi na rozehřátém oleji.

Komentáře k receptu