Uzený losos se salátem z brambor a volským okem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 125 g Losos uzený
  • 2 g Pažitka
  • 250 g Salát ledový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 97031 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 266.3 mg
  • Draslík 733.9 mg
  • Vláknina 10075 mg
  • Vitamín A 10075 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce do změknutí. Uvařené brambory přecedíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Když jsou brambory vychladlé, pokrájíme je na libovolné kousky.

  • 3

    Nyní připravíme zálivku. Majonézu, citornovou šťávu, vodu, sůl a pepř a rozmícháme. Hotovou zálivkou přelijeme brambory. Vše pak lehce promícháme. Do salátu ještě přimícháme na kousky nakrájeného uzeného lososa.

  • 4

    Na lívanečníku usmažíme požadovaný počet volských ok. Jedno volské oko na jednu porci.

  • 5

    Na talíři upravíme salát, k salátu položíme volská oka a posypeme nasekanou pažitkou a pokrájeným ledovým salátem.

Komentáře k receptu