Zapékaná parma

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Parma
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Strouhanka
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 100 ml Olej olivový
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 306.4 mg
  • Vláknina 804.2 mg
  • Vitamín A 804.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vybereme menší rybu, očistíme, nařízneme a vložíme do pekáčku. Osolíme, opepříme a potřeme olejem. Šalotku nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, petrželku posekáme.

  • 2

    Rybu zasypeme šalotkou a petrželkou, poklademe plátky žampionů, zakapeme citronovou šťávou, podlijeme vínem a posypeme lehce strouhankou.

  • 3

    Pečeme při střední teplotě asi 40 minut. Občas můžeme podlévat vývarem.

Komentáře k receptu