Linguine s makrelou v oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Linguine
  • 300 g Rajčata
  • 50 g Petržel - nať
  • 150 g Makrela ve vlastní šťávě
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 300.4 mg
  • Vláknina 3565 mg
  • Vitamín A 3565 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, necháme v cedníku okapat, pak je pokrájíme na kostičky. Scedíme konzervovanou makrelu z oleje a vidličkou ji rozdrobíme.

  • 2

    Oloupeme stroužek česneku, česnek omyjeme, osušíme a lehce rozmačkáme. Opepříme a jemně nasekáme petrželku.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, lehce na něm osmažíme česnek, přidáme kostičky rajčat, špetku soli, špetku mletého pepře, za občasného zamíchání rajčata 8-10 minut podusíme. Odstraníme stroužek česneku, přidáme kousky makrely a 2-3 minuty je prohříváme. Omáčku posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Mezitím uvedeme ve velkém hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je a promícháme s omáčkou. Podáváme horké.

Komentáře k receptu