Mořský vlk s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Čočka jedlá
  • 200 g Rajčata
  • 60 g Cibule
  • 1500 g Mořský vlk
  • 40 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Kari koření
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 824 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 172.5 mg
  • Draslík 1750.8 mg
  • Vláknina 27088.2 mg
  • Vitamín A 27088.2 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Necháme bobtnat čočku 12 hodin a s oloupaným stroužkem česneku a bobkovým listem ji uvaříme.

  • 2

    Mezitím vykucháme rybu, vykrájíme z ní plátky, omyjeme je, osušíme a pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme je okapat do cedníku a pak je hrubě nasekáme.

  • 3

    Oloupeme cibuli a zbývající stroužek česneku, omyjeme je, cibuli pokrájíme a stroužek česneku lehce podrtíme. Omyjeme petrželku, osušíme ji a jemně nasekáme. V pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje, přidáme pokrájené rybí maso a na prudkém plameni je za častého míchání po všech stranách osmažíme mírně do zlatova. Osolíme ho a opepříme, vyjmeme z pánve a dáme stranou.

  • 4

    Do stejné pánve nalijeme zbývající olej a osmažíme na něm pokrájenou cibuli a stroužek česneku, aniž bychom je nechali zbarvit. Vmícháme kari koření, přidáme nasekaná rajčata, osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem a za občasného zamíchání je podusíme 5 minut. Přidáme scezenou čočku, naběračku vody a podusíme vše dalších 10 minut, pak přidáme rybí maso, které jsme měli stranou, a prohřejeme je. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a horký podáváme.

Komentáře k receptu