Filety ze slanečků v nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 200 g Chléb celozrnný žitný
  • 40 g Křen
  • 50 g Cukr krupice
  • 3 g Nové koření mleté
  • 3 g Zázvor mletý
  • 50 g Karotka
  • 400 g Filé ze slanečka
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Voda pitná
  • 200 ml Ocet vinný
  • 2 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1216 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 287.8 mg
  • Vláknina 8463 mg
  • Vitamín A 8463 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety vložíme do vlažného mléka a necháme pár hodin ležet, aby se zbavily části soli.

  • 2

    Filety omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Křen a karotku očistíme a nastrouháme nahrubo.

  • 3

    Vodu smícháme s octem, přivedeme k varu, osladíme, přidáme bobkový list a povaříme 2 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout.

  • 4

    Nudličky masa vložíme do kameninové mísy, přisypeme cibuli, karotku, křen, ochutíme mletým novým kořením, zázvorem, zalijeme octovým nálevem a dáme vychladit.

  • 5

    Podáváme s celozrnným pečivem.

Komentáře k receptu