Irské rybí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Platýz - filety
  • 100 ml Voda pitná
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 573.3 mg
  • Vláknina 288.8 mg
  • Vitamín A 288.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, nasekanou petrželkou, tymiánem, solí a pepřem. Přilijeme asi 100 ml vody a vše dobře promícháme. Těstíčko má mít hustotu smetany.

  • 2

    Omyté a osušené filety namočíme v těstíčku a po okapání smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Těstíčko nabude na objemu a bude křupavé, rybí maso zůstane uvnitř šťavnaté.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu