Ryba v ostré kokosové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Treska aljašská
  • 300 ml Mléko kokosové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 1290.8 mg
  • Vláknina 5655.8 mg
  • Vitamín A 5655.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.2 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a restujeme na něm oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli do zesklovatění. Přidáme oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata a očištěné, na nudličky nakrájené papriky. Za občasného míchání podusíme asi 20 minut. Směs osolíme, opepříme a vmícháme do ní kokosové mléko a rajčatový protlak. Znovu přivedeme k varu.

  • 2

    Příprava salsy: Oloupané, nadrobno nakrájené rajče smícháme v misce s nasekanou cibulí, nasekaným česnekem, vinným octem, limetkovou šťávou, slunečnicovým olejem, nasekanou petrželkou a chilli omáčkou.

  • 3

    Do omáčky se zeleninou vložíme omyté, na širší pruhy nakrájené porce ryby a zvolna vaříme 5-10 minut.

  • 4

    Hotový pokrm upravíme na servírovací mísu a posypeme nasekaným koriandrem. Salsu podáváme v misce zvlášť.

Komentáře k receptu