Okouníková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Pórek
  • 500 g Okouník mořský
  • 250 g Brambory vařené ve slupce
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.1 l Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 472 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 64.5 mg
  • Draslík 864.8 mg
  • Vláknina 8908 mg
  • Vitamín A 8908 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nahrubo nastrouháme brambory. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme brambory a opečeme je doměkka.

  • 2

    Rozpůlíme podélně pórek, omyjeme a nakrájíme na kroužky, přidáme k bramborám a vše opečeme. Podlijeme 0,6l vody a bílým vínem. Osolíme, opepříme a necháme povařit 15 minut.

  • 3

    Na malé kousky nakrájíme očištěnou rybu, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Polévku rozmixujeme v mixéru a poté uvedeme ještě do varu. Vložíme kousky ryby a vaříme 5 minut pod pokličkou.

  • 4

    Podáváme ozdobené nasekaným koprem.

Komentáře k receptu