Závitky z lilků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Bazalka
  • 125 ml Olej olivový
  • 2 ks Lilek
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 6 ks Olivy černé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1843 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 12.8 mg
  • Draslík 408.8 mg
  • Vláknina 15577.2 mg
  • Vitamín A 15577.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme a pokrájíme podél na tenké plátky. Každý z plátků osolíme a seskládáme je na sebe. Odložíme je stranou a necháme je, aby pustily vodu. Pak je osušíme papírovou utěrkou. Do misky si připravíme mouku a plátky v ní obalíme.

  • 2

    Na pánvi si rozpálíme olej a plátky lilku na něj položíme a opečeme po obou stranách. Pak je vyndáme a necháme na papírové utěrce okapat.

  • 3

    Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Stejně posekáme nadrobno i piniové oříšky, sardele, olivy a bazalku. Rajčata oloupeme. Pak je rozpůlíme a vyjmeme semínka. Jedno z rajčat pokrájíme na dílky, další na menší kostičky.

  • 4

    Kostičky rajčat vmícháme do směsi z česneku, piniových oříšků, rajčat, sardelek a oliv. Opepříme, osolíme a přikapeme balzamikový ocet. Náplní potřeme plátky z lilku zavineme je. Ke každému závitku přiložíme dílek rajčete a spíchneme závitek párátkem.

Komentáře k receptu